Bouwmanagement & procesmanagement

Strategisch huisvestingsadvies
Van idee tot en met ingebruikneming, met deskundige en daadkrachtige leiding het bouwproces sturen om tot het best haalbare resultaat te komen.

De regie over het bouwproces
Het realiseren van een bouwwerk is een complex proces waar veel partijen in verschillende fasen in samenwerken. Omdat de beïnvloedbaarheid afneemt naarmate het proces vordert is deskundige leiding vanaf het initiatief noodzakelijk. Het projectmanagement is hier de constante factor in. De Estaters-projectmanager heeft de regie van initiatief tot en met ingebruikname.

Initiatief
Zijn uw plannen te realiseren en voor welk budget? Wij onderzoeken de haalbaarheid. Gebaseerd op volumes, bestemming en gebruik worden de mogelijkheden bekeken in relatie tot de kosten: op deze locatie wil ik dit, kan dat en wat gaat het me dan kosten? Misschien dan toch een iets ander plan of een andere locatie? Een haalbaarheidsstudie is een must nog voor een commitment om verder te gaan.

We weten wat er in deze markt te koop is en wat het kost. Budgetramingen, investeringsbegrotingen en bouwkostenbegrotingen zijn voor ons dagelijks werk. Dit is altijd onderdeel van de financiële bijsluiter in haalbaarheidsonderzoeken.

Programma van eisen
Wij maken samen met u het programma van eisen. Wat zijn precies de uitgangspunten? Waar moet het gebouw aan voldoen? Dit gaat niet alleen over de functie maar ook bijvoorbeeld over duurzaamheid. Hoe hoog legt u de lat?

Ontwerp
Voor het ontwerp en de engineering adviseren wij u in de selectie van de architect en adviseurs. Kan hetgeen wordt bedacht ook binnen budget worden gerealiseerd? Wij geven leiding aan het engineeringtraject om er voor te zorgen dat het plan aan uw verwachtingen gaat voldoen en binnen budget kan worden gerealiseerd.

Aanbesteding
Wie mag het werk gaan bouwen tegen welke condities? Met onze kostendeskundigheid zorgen wij voor realistische maar wel zo gunstig mogelijke condities. Wij zijn uw adviseur in het organiseren en begeleiden van de aanbesteding en de onderhandelingen met de aannemer. Wij zorgen voor sluitende afspraken met uitvoerende partijen.

Uitvoering
Loopt alles zoals het hoort? Onze projectmanager waakt als dirigent over het proces en stuurt waar nodig.

Nazorg en overdracht naar gebruikers
Na de oplevering dienen er nog diverse zaken te worden geregeld zoals het inrichten en de ingebruikname. Wordt er verhuisd? Wie zorgt hier dan voor? Wie zet de beheerder op het juiste spoor? Hoe is het onderhoud geregeld? Wij ontzorgen u ook in deze fase door werkzaamheden te begeleiden.

Ga terug